dimarts, 10 de novembre del 2009

Manifest de LLAMBILLES DECIDEIX

Des que la població d’Arenys de Munt va decidir el passat 13 de setembre, tirar endavant una consulta popular per la independència de Catalunya, han sigut moltes les opinions que ha suscitat, i també moltes les adhesions que aquesta iniciativa ha tingut. L’Ajuntament de Llambilles, va aprovar en l’últim ple una moció de suport a les iniciatives que sorgissin de les entitats per a la celebració de tals consultes.

Des dels punts més alts de l’entarimat polític, periodístic i mediàtic, hem pogut escoltar un munt de veus diferents, que opinen sobre aquesta manifestació que prové únicament de la voluntat del poble:

Algunes d’aquestes veus, les més contràries, la titllen d’inconstitucional com han titllat d’inconstitucional tantes altres iniciatives ciutadanes. Són segurament unes opinions que també es mostrarien contràries a un debat per a la reforma de la Constitució del 78, gent que legítimament defensa unes postures, però que sovint considera com a atacs totes aquelles opinions o fets que es desviïn del seu ideari polític o social. No hi ha cap imatge que reflexi millor la democràcia, que la de un ciutadà que lliurament va a votar.

Som aquesta nit aquí, tot i tenir criteris diferents en moltes coses de la vida, tot i pensar diferent, vestir-nos diferent o pertànyer a diferents colors polítics. Aquesta nit, ens reunim junts perquè: estem d’acord en que podem opinar, tenim el dret a fer-ho, i tenim dret a que se’ns escolti.

Algunes altres veus parlen (potser encertadament) de “desafeccions polítiques” per tal de justificar la mobilització ciutadana que estem vivint. Hi ha qui opina que el fet que la classe política nedi últimament en un Mar agitat i tèrbol, propicia missatges de rebuig i mobilitzacions socials “puntuals”, com la que diuen va succeir a Arenys de Munt,… i potser també tenen raó.

Però, repeteixo, som aquí aquesta nit, perquè tot i que les nostres motivacions poden no ser les mateixes, el nostre objectiu final sí que ho és. Aquesta nit ens reunim junts per dir: ”tenim dret a opinar i ser escoltats,… I volem que sigui el primer cop de molts”.

El que avui i des d’aquí volem reivindicar, és el fet de poder viure una jornada de normalitat democràtica, una jornada cívica amb un marcat caràcter festiu, i que atén a un principi bàsic, el dret a la llibertat d’expressió. El proper 13 de desembre a Llambilles, no es decidirà el futur d’un país, com no es va decidir a Arenys ni es decidirà en tants i tants altres pobles que com el nostre es pronunciaran a traves de les urnes; el que direm aquell dia és que el futur d’un país no està només a les mans d’uns pocs. Que si som responsables per a votar, també som responsables per escollir el que votem.

El proper dia 13 de desembre se’ns preguntarà: “Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” I tots serem lliures de votar SÍ, votar NO, o votar en BLANC. L’èxit de la consulta no serà el seu resultat, sinó la nostra participació.


ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE LLAMBILLES, GENT DE LLAMBILLES, CLUB FUTBOL SALA LLAMBILLES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada