dimecres, 4 de novembre del 2009

Per què hem d'anar a votar?


Per a tots aquells que no sàpiguen per què anar a votar, o per a els que no creuen que sigui necessari aquí us deixo els vuit punts que han redactat, des de la coordinadora per la consulta, per a informar a tots els ciutadans que tinguin dubtes o no acabin de veure quin és el sentit i la utilitat del referèndum del 13 de Desembre.



1 Perquè el dret democràtic de decidir (que inclou el dret a l'autodeterminació dels pobles i a la independència política) és un dret universal, reconegut per l'Organització de les Nacions Unides. Així ho enuncia el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de 1966, signat també per l'Estat espanyol, en el seu article primer "tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació".

2 Perquè els catalans i les catalanes conformem un poble amb els mateixos drets i deures que tots els altres pobles del món i tenim, per tant, el dret de decidir també sobre la independència de la nostra nació.

3 Perquè la Consulta sobre la Independència permet votar lliurament Sí, No o en Blanc, i això permetrà conèixer l'opinió real de la ciutadania sobre aquesta qüestió tan rellevant, sense distorsions ni manipulacions interessades.

4 Perquè la consulta és perfectament legal, i complirà amb un protocol que assegurarà la fiabilitat i seguretat que requereix qualsevol procés democràtic per poder ser homologat per observadors internacionals.

5 Perquè hi haurà observadors internacionals i premsa acreditada d'arreu que validaran i valoraran la Consulta. Els catalans i les catalanes hem de demostrar el nostre civisme al món que ens estarà observant.

6 Perquè la Consulta sobre la Independència representa un aprofundiment de la democràcia directa. L'èxit de la Consulta obrirà les portes a més i millors mecanismes de democràcia participativa.

7 Perquè la Consulta s'organitza des de la societat civil i és un exemple del compromís i la maduresa de la ciutadania catalana que cal respectar i afavorir.

8 Perquè podem demostrar al món que la nació catalana està preparada per afrontar l'exercici del dret a l'autodeterminació.


Un bon nivell de participació impulsara la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència amb caràcter vinculant reconegut per la comunitat internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada